ÅRSRESUMÉ 2014

Datum:2015-01-07 Tid: 23:18:16
Får ju hålla igång traditionen och göra en årsresume iår också. Alltså kan bara säga, vilket jäkla år! Tyckte 2013 var svårtoppat men att toppa 2014 kommer bli nästintill omöjligt. Lovar att det blev ett så bra år för att jag firade in nya året med de här bästisarna
 
Det här året har jag uppfyllt min dröm att plugga en termin på college i USA och fått åka på springbreak i Mexiko. Jag har fått spendera tre veckor på min älskade ö, Mallis, men mina allra bästa vänner, Olbing. Jag har fått vara en vecka på Gotland med härligt väder och party. Jag har fyllt 20 år. Jag har börjat på universitetet och klarat min första termin utan omtentor. Jag har fått lära känna så mycket nya människor som står mig så varmt om hjärtat och gör mig så lycklig varje dag. Att dessutom få avsluta det på en drömresa med världens bästa familj - pricken över i:et. Det här året blev verkligen kalas.
Den 8 januari iår satte sig jag och Kakan på flygplanet mot Santa Barbara. Först hade vi en vecka "utan vänner" som vi brukar skoja om då vi bara strosade runt och upptäckte staden (läs: shoppade). Efter det hade vi en veckas wave-week då vi först träffade alla människor som skulle komma att bli våra bästa vänner. Den tredje veckan i paradiset flyttade vi från vårt älskade inn till vårt ännu mer älskade hus på Del Monte. Det blev mycket "första". Vår första storhandling på Ralphs, vår första festkväll i IV, vår första filmkväll med tjejerna, vi drack vår första 4loco, vi åkte partybuss för första gången osv osv. Och i slutet av månaden började vi vår första termin på Santa Barbara City College.
I februari började skolan vilket innebar att vi började hänga i bibblan och logga timmar på LifeFitness. Vi blev riktigt hemastadda på DelMonte och det blev massa mys- och beerponghäng i San Pascual och caven, grillkvällar hos oss och partaj i IV. Alla♥dag firades genom att vi styrde en stor fest i San Pascual som blev jättelyckad. Gänget i San Miguel hade hattfest och vi bestämde oss för att börja utforska vår nya hemstad lite mer och tog med oss picknick till Santa Barbara Zoo. I slutet av månaden drog vi ihop tjejerna och åkte till Los Angeles där vi gjorde allt turistigt, festade i Hollywodd och passade på att ha kul på SixFlags påvägen hem.
OJ Mars var en riktig drömmånad!!! Det var volleybollturningering på stranden, semeldagen då vi bakade rosa semlor, St Patricks-firande hemma hos oss och massa besök av bland annat favoritMathias och favoritElle. Det var dessutom midterms som firades genom en vecka i Cabo, Mexiko, under springbreak. En av de bästa veckorna i mitt liv. Vi njöt av livet helt enkelt. När vi återvände till vårt andra paradis så fick vi upp ögonen för att hikea och började vårt "post-Cabo-liv" som skulle vara nyttigt. Det varade säkert inte ens till första söndagen...
Bland det första som väntade oss när vi kom hem från Springbreak var DELTOPIAA.. En heldag av fest tillsammans med tusentals andra studenter från hela USA. Att jag och Kakan köpte Igor av en slump mitt på gatan ska också ropas ut med många utropstecken!! Mammorna kom på besök helgen efter Deltopia och då var det en helg på rehab som gällde. Väldigt spännande upplevelse som innehöll allt från gympass i form av att rocka rockring till att spela bingo. Men kul hade vi! Mammorna stannade kvar en vecka efter det så vi passade på att visa allt som gick att visa, shoppa lite, hikea och äta brunch med alla tjejer. Helgen efter det var det påsk och som alla andra gånger tog vi på oss att fixa ihop kalas då också. Blev ännu en lyckad heldag som började på DelMonte och fortsatte till IV. Både Philip och Hanna fyllde 20 vilket såklart firades med tårta och scones på morgonen. Silent Disco och massa utflykter med Igor så är nog hela April sammanfattat.
Last call för SB tyvärr.. Vi firade valborg på stranden vilket skapade en mysig kvällstradition att grilla på stranden med gitarr och sång. Shaquille bjöd in till togaparty vilket blev ett sista hejdå till IV för vår termin. Plugg inför finals och sista helgen drog vi ihop två bilar och gjorde ännu en tripp till LA och passade på att pricka av San Diego också. Helkul helg som blev ett farväl till Igor som vi sen sålde till Mirza. Vi njöt helt enkelt av sista tiden i vårt alldeles egna paradis och avslutade det på vårt älskade Inn By The Harbour. Bästa halvåret i mitt liv!
Trots att det var hemskt att ta farväl av SB så blev det en hel del kära återseenden när vi kom hem!! Barle tog studenten, Alice fyllde 20 och bjöd in till drink, Matilda fixade flera myshäng på hennes balkong och jag knöt på mig förklädet igen på restaurangen. Månaden avslutades med att vi satte oss på planet till Mallis tillsammans med Olbing. Viktigaste ingrediensen i receptet för en kanonbra sommar.
Lite jobb, lite sommarmys och en vecka i Visby som var allt annat än lite..!
Favvomånaden!! Häng med mina favoriter i sommarvärmen, en tur till Elles landställe, en tur till mitt landställe, en liten kräftskiva hos Alle och tååårta. Barnen Stenseth fyller ju år och då är det inte annat än kalas för hela slanten. Och dessutom.... JAG BÖRJADE PÅ UNIVERSITETET. Smygstart på pluggfronten i augusti men två veckor av Nolle-P som jag sent kommer glömma. Ekonominspark, lekar, togaparty, la grande finale, spanskaflagga och skrikande. Fantastiskt egentligen att jag fann mina bästa vänner redan på uppropet första dagen.
Skolan kom igång på riktigt med makroekonomi som första kurs. Jag gjorde mig hemmastadd i Colonia. Det blev lite Januari-i-Santa-Barbara-all-over-again med många "första". Första tapasmiddagen hos Ida, första hänget på torget, första kravallhelger Dra´t i Spa´t, första nattköandet för biljetter till den osv. Var även hemma en helg i Stockholm och firade Mathilda som fyllde 20
Istället för rosa semlor i Santa Barbara i mars blev det gyllenbruna kanelbullar i Linkan i oktober. Mer häng på torget, mer mysmiddagar, mer kalasande och framförallt mer pluggande. Efter nolle-P gick vi från nollor till ettor men inte förrän i oktober blev vi äkta ekonomettor då vi hade ovveinvigning. En av de roligaste dagarna under terminen! Första tentan skrevs och jag satte högsta betyg (det är min blogg så ja, jag tänker fortsätta skryta om det haha). Det firades såklart med både champagne och ballonger.
November bjöd på fyra helger som inte kunde ha blivit bättre faktiskt. En helg i Onsala fylld av enbart massa mys och mat, en helg med finsittning i form av årsbanketten, en helg med dammiddagen dit vi gick som cheerleaders och som hamnade i toppen tillsammans med ovveinvingningen, en helg i Stockholm och så första snön på det. Veckorna var mindre roliga med makroekonomi den här gången på spanska.
Sista kapitlet på detta magiska år. Som den lilla julnisse jag är blev det såklart både julbak och julmarknad. Silent Disco på NH, bowling med klassen, jobb på LusseBallen, inlämning av terminens sista arbete/tenta, pizzabakande hos Ida, bartömning på Flamman med tre av mina favoriter och ett ordentligt avsked av Colonia. Adventsfika med familjen och julbord med tjejerna innan det bar av till Peru och topp tre bästa julaftnar i mitt liv på Machu Picchu och nyår på Kuba.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0