Årsresumé 2015

Datum:2015-12-27 Tid: 19:00:00
Det här året har inte riktigt varit mitt år. Kanske för att 2014 var så fantastiskt (jag menar, se bara på bilderna hur jag avslutade förra året) och att jag hela tiden hade så höga förväntningar, kanske för att 2016 ska kunna bli ett superår. Hur som helst så har jag inte mått helt hundra det här året och för att jämföra lite med 2014 som var en härlig våg så har 2015 varit en mellanperiod med en hel del strömmar mot botten. Däremot tänker jag inte låta det skapa depp och trots att jag nästan hela året har haft fullt minne på telefonen och knappt kunnat fotografera någonting så tänkte jag skrapa ihop en årsresume även detta år, även om det blir lite tunnt med bilder.
 
Trots att jag mått sådär så har 2015 bjudit på en hel del; jag klarade mitt första år på universitetet, de högre makterna i familjen (pappa) tog äntligen tummen ur röven (får man säga så?) och köpte lägenhet på min älskade älskade ö Mallorca, jag fick möjlighet att vara en del av Nolle-P iår igen som ordförande för UF, jag har lärt känna så mycket människor och börjar få ett hum om vad jag faktiskt vill göra i livet, utöver att året började på Cuba har jag besökt Mallis, Madrid & London, jag har åkt skidor flera gånger men det som jag kommer se tillbaka på 2015 som det finaste är att jag har träffat min kärlek Filip.
Året kickade igång med en ny termin i Linkan där Nolle-P Reunion stod på schemat efter bara ett par dagar. Det var sagotema och jag var Ronja Rövardotter, här var fortfarande allt frid och fröjd innan alla möjliga val till saker och ting satte fart. Jag flyttade in i en ny lägenhet nere i stan vilket jag hade väldigt svårt att anpassa mig till, trivdes aldrig riktigt och längtade tillbaka till Colonia. Vi åkte till Åre där vi var ett stooort gäng som hyrde stuga tillsammans, det var ruskigt kul.
I februari styrde jag lite bruncher i lägenheten, jag tog ledigt vecka 9 och åkte med familjen till Stöten/Trysil, det var snö i Linkan, vi var på fler kravaller, jag trivdes fortfarande inte i lägenheten och hatade kursen i Handelsrätt vilket precis som att ett plus ett blir två resulterade i min första omtenta. Det drog dessutom igång med val för ÖF vilket var vääääldigt viktigt och tog mycket energi.
Jag lärde mig dricka den populäraste drycken i Linkan; Kir. Det blev vårväder så hela gänget hade picknick och skönhäng i trädgårdsföreningen. Ella styrde födelsedagssittning på Platå då jag blev tillfrågad att bli deras promoter (lol), medan alla andra var ute på party så hade Matilda och jag  myskväll och såg när Måns vann Eurovision och dessutom bestämde oss jag & Ida för att flytta ihop efter sommaren.
Hur mycket jag än ville så blev jag inte ÖF. Men jag blev UF och på fadderinvigningen fick vårt lag; Donken Ryd, bästa stilpris och mina älskade lagkamrater blev några av mina närmsta vänner i Linkan. På UK fastnade jag och Becca på vimmelbild, och ja jag är medveten om att jag ser ut som en pojke. Vi firade Valborg i Uppsala trots att jag hade tenta måndagen efter, tokvärt eftersom helgen var fantastisk och jag ändå lyckades få ett godkänt på spanskan.
Maj var en riktigt härlig månad. Jag hann åka ut till landet med mamma och pappa en helg, vi kämpade på med kalken, det blev grillkvällar, medan alla andra fick gå på aktiva-sittningen så köpte jag och Matilda fina ponchos och hade egen tvåmannasittning och det firades flera födelsedagar. Några från UF skapade ett lag och var med i Play for Charity som är ekonomernas fotbollsturnering för välgörenhet, vi var med för skojs skull, sprang runt och spelade i ovvar OCH vi kammade hem hela skiten (ursäkta språket). Sofia bjöd ut ett gäng till hennes landställe i Västervik för en natt där vi fick såå härligt väder. Vi badade, grillade, spelade beerpong, åt tårta och försökte glömma bort plugget.
 
En av de absolut roligaste helgerna på hela året var ELINpiaden. Jag börjar le bara jag tänker på det. Jag, Matilda, Chien och Shoulder hade lag och vi var Superhjältarna. På fredagen var det fulsittning och toga. Lördagmorgon möttes vi alla upp hos Chien och åt frukost tillsammans för att tagga till för tävlingarna, jag kan säga att jag ALDRIG i hela mitt liv har skrattat så mycket på en dag någonsin. När jag och Matilda, som båda är rätt små, skulle spela "fotboll" mot två stora killar inuti luftbollar så trodde jag att jag skulle dö. Vi fastnade uppochner hela tiden och jag är säkert jättelättroad men det är verkligen det roligaste jag varit med om.
Jag skrev sista tentan; kalkylering den 5 juni och sen flyttade jag hem till Stockholm där jag möttes av jobb på golfklubben och sommarväder på precis rätt dagar med dagsfester och middagar med både gamla och nya vänner. Varje år styr gamla gänget midsommar men jag lyckas alltid missa det i samband med Mallorca-resor men iår kunde jag vara med, vi var hos Louise och det var så himla himla kul.
I juli åkte vi till Mallis till nya lägenheten!! Det blev såklart både bad, vandring, sol och catch-up med alla våra vänner där nere men även flera turer till alla möjliga inredningsbutiker för att fylla lägenheten. Vågar nog nästan säga att det är det mest välutrustade boendet jag bott i, här finns allt och lite till. Jag var ledig tre dagar efter resan innan jag var tvungen att hålla ställningarna på klubben då jag och mamma passade på att åka ut till landet där vi plockade svamp, bär, badade och bara umgicks med varandra. Det blev sista gången jag var där, fint minne om inte annat.
Augusti var (som varje år) en riktig dundermånad! Jag jobbade någon dag på golfklubben innan jag tackade för mig, tog mitt pick och pack och åkte ner till Linköping. Hela familjen åkte bakom mig så när jag hade lämnat bubblan på parkeringen utanför Colonia hoppade jag in i pappas bil och så åkte vi ner till Onsala och umgicks med Olbing några dagar. Den 5 augusti steg jag in i nya lägenheten i Linköping där Ida redan var och väntade på mig. Efter det var det en lite dryg vecka som blev den bästa veckan det här året; veckan innan Nolle-P 2015 började. Det var riktigt sommarväder så mellan gyckelträningar och förberedelser så blev det en hel del häng med volleyboll och vin på uteserveringar. Jag och Ida hann även med en liten oplanerad inflyttningsfest som blev helt otrolig.
 
Den 12 aug kickade Nolle-P igång och trots att det blev låånga dagar och lite sömn så var det bland det bästa jag gjort i hela mitt liv. Jag fyllde 21 och ÖF drog igång "ja må hon leva" mitt i vår uppvärmning så helt plötsligt stod det 300 pers och sjöng för mig på min dag medan jag satt på Filles axlar, det var riktigt mäktigt. Jäklar vad kul vi hade!! Veckorna rundades av med La Grande Finale i slutet av augusti då jag åkte hem till Djursholm med en dunderförkylning (aka Nolle-P-sjukan) och hade lite kräftskiva och släktkalas.
Första veckan efter Nolle-P vankades Kalasmottagningen som blev kul, första riktiga gången man fick hänga med ettorna på riktigt. Det var även dags att ta tag i mikroekonomi-kursen, som vi sedan skrev tenta på i slutet av månaden. På tackfesten för alla aktiva under Nolle-P 2015 var jag och mina tjejer utklädda till nyckelpigor då temat var "vilsna djur i djungeln", skadade dock min hand så den blev som en klump. Dra´t i Spa´t var årets första kravallhelg, det blev inte lika kul som förra året för jag hade för höga förväntningar, så andra dagen sålde jag min biljett och tog bubblan upp till Stockholm med Filip. Pappa fyllde år och jag var en sväng i Stockholm igen, blev myshäng med mamma och scones. De sista dagarna av September bjöd på TEAM-dagarna, en arbetsmässa anordnad av ekonomerna på skolan, där jag jobbade så fick gå på Bankett där Filip blev min på riktigt.
Le Mans-kravall, ovveinvigning, grupparbete i nya kursen marknadsföring som höll på att ta livet av mig, bullbak för att fira kanelbullensdag, jobb som servitris på herrmiddagen, utklädd till en av de sju dvärgarna tillsammans med mina vapendragare från UF på dammiddagen och en familjehelg i Madrid för att kika på universitet sammanfattar oktober.
Näst sista månaden förde med sig terminens spanskakurs; marknadsföring där vi utöver tentan skulle jobba i grupp och göra en affärsplan på hur vi skulle kunna etablera ett svenskt företag på den spanska marknaden. Resultatet blev "La bolsa de Lina" (Linas matkasse) i Madrid. Jag, tillsammans med några av mina UF, är ansvarig för nästa års första finsittning för alla ettor så det blev fullt shå med planering. Lite lägenhetsvisningar för skojs skull, kravall, första mötet med Filips familj, skolfoto med UF och klassen, bio med PwC, nya kläder till bubblan och som avslut efter tentan samlade vi nästan hela spanska och åt middag på Pinchos.
December, årets mysigaste månad efter augusti. Sista spurten på terminen då vi hade biljettsläpp och massa fix inför sittningen i januari, Lusseballen med världens bästa förfest i badhuset, ettorna styrde tackfest för oss spanskafaddrar, Musikhjälpen var i stan och jag packade ihop mina saker för iår. Sista helgen innan jag åkte hem till Djurs så åkte hela D14 ner till Alice i London och helgen innan julafton så fick jag, pappa och Fabian till en fantastisk skiddag i Stöten. De sista dagarna innan julafton var Filip i Stockholm, vi shoppade lite julklappar, gick på bio, åt lunch med familjen nere på torget och försökte få ut så mycket som möjligt av dagarna innan lovet.
 
I år bjöd julafton på glöggmys med grannarna, lunch med morfar och en kväll med massa mat, klappar och kvalitetstid precis som det ska vara. Mellandagarna bjöd på ansikten jag inte sett på ett tag och nu avslutas 2015 på jordens absolut bästa plats; Mallorca.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0