What's happiness

Datum:2013-01-29 Tid: 20:34:46
"And then one student said that happiness is what happens when you go to bed the hottest night of the summer, a night so hot you can't even wear a tee-shirt and you sleep on top of the sheets instead of under them, although try to sleep is probably more accurate. And then at some point late, late, late at night, say just a bit before dawn, the heat finally breaks and the night turns cool and when you briefly wake up, you notice that you're almost chilly, and in your groggy, half-consciousness, you reach over and pull the sheet around you and just that flimsy sheet makes it warm enough and you drift back off into deep sleep. And it's that reaching, that gesture, that reflex we have to pull what's warm - whether it's something or someone - toward us, that feeling we get when we do that, that feeling of being safe in the world and ready for sleep, that's happiness."

29 Januari 2013

Datum:2013-01-29 Tid: 20:28:01

Jag tänkte över en grej imorse när jag satt i bilen. Man brukar ju säga att "efter regn kommer solsken", "if you want a rainbow you have to handle the rain", "när du har nått botten kan det bara bli bättre", "det måste gå ner för att kunna gå upp" osv osv osv. Helt enkelt att många av de allra bästa känslorna kommer direkt efter att man har haft en riktigt jobbigt känsla i kroppen. Det kanske kan ha att göra med att förväntningarna verkligen ligger på minus hundra så minsta lilla blir hur bra som helst medans vi inte uppskattar de bra sakerna när vi tar de för givet. Inte vet jag, det var bara en tanke. 

Hur som helst, jag tänkte över en grej imorse när jag satt i bilen. Nu tror ni att jag tänker säga något jättedjupt om mina känslor men då kan ni sluta tro nu för det jag tänkte över imorse var att det är hemskt att tanka bilen. Jag måste erkänna att det är lite svårt att gilla livet när man läser det där tresiffriga beloppet på kvittot som lika gärna hade kunnat vara fyrsiffrigt, vad gör en hundring mer eller mindre när plånboken i princip redan är slut? MEN känslan när man kör där ifrån är gudomlig minst sagt. Då kan man typ resa i tiden. Det tänkte jag imorse.


27 Januari 2013

Datum:2013-01-27 Tid: 19:17:17
Helg var verkligen precis vad jag behövde så härmed erkänner jag förra veckan som raderad. I fredags var det ridning som vanligt och världens bästa Math kunde vara med för hon tog bort gipset i torsdags!!!!! bambambam. Så det var fett. När jag kom hem så hade jag en underbar myskväll med Fred, då kändes livet lite lättare. Igår var jag så pass duktig att jag pluggade på stadsbiblioteket med några av mina mysar. Vid sex möttes vi upp hos M och åt middag, det var både roligt och mysigt och välbehövligt och allt där emellan. Utgången efter till Willow, där jag för övrigt aldrig har varit förut, var rätt kul den också men inte hundra skulle jag vilja säga. Hade iaf en mysig natt/morgon som fick mig på bra humör igen och efter lite kak-häng med Karin och Mathilda nu så är jag helt mig själv igen. Så nu ska jag sammanställa lite projekt-delar och sen lägga mig i sängen med en film. Jag kör med omvänd psykologi så; den här veckan kommer säkert suga, lika bra att göra det bästa av den. Hoppas ni hade en fin helg.

25 Januari 2013

Datum:2013-01-25 Tid: 16:24:05
Jag ber hemskt mycket om ursäkt för mitt otroligt deppiga inlägg och mitt otroligt dåliga humör igår. Det gör jag faktiskt så jag hoppas att ni godtar min ursäkt. Idag är det fredag och jag hoppas av hela mitt hjärta att ni får en grym helg med stort G. 

24 Januari 2013

Datum:2013-01-24 Tid: 22:21:55
Av någon anledning är alla lampor i de fyra närmaste rummen till där jag sitter släckta vilket jag känner nu har resulterat i att mina ögon är rätt trötta. Skolan idag var varken bra eller dålig, vilket alltid är positivt. Efter skolan satt jag och Vic hemma hos henne i tre timmar och pluggade projektarbete och åt kladdkaka. Sen åkte vi på hot mojo och det var precis lika underbart och hemskt som jag kom ihåg det. Kände att alla onda tankar försvann i alla tusentals svettdroppar och jag insåg att jag måste sluta låta andra människors handlande påverka mig. Iaf på det negativa sättet. För just nu känns det som om jag blir irriterad på minsta lilla sak som jag egentligen inte borde ha brytt mig om. Speciellt när den personen som står en närmast hjärtat också har del i mitt dåliga humör. Då känns livet rätt jobbigt faktiskt... Skulle nog bara behöva ta med mina bästisar och åka till en ö långt bort mitt i havet och stänga av alla känslor och alla måsten ett tag. Det är dags att må bra igen.

23 Januari 2013

Datum:2013-01-23 Tid: 08:31:20
Igårkväll skrev jag ut ännu en dagbok, den jag började skriva i i slutet av juni. Jag bläddrade tillbaka och läste både det ena och det andra, någon konstig dröm, en underbar känsla, något kul som hände, en resa, London-skvaller men framförallt insåg jag att jag fram till den 13 januari i år har skrivit 2012... När jag ändå håller på med erkännanden så kan jag berätta att jag brukar skriva 2012 i rubriken på mina inlägg också innan jag inser att det numera är 2013 vi lever i. För att helt byta samtalsämne så vaknade jag av mig själv idag, jag har nymålade naglar, det fanns färskt bröd när jag kom ner i köket, städerskan är här och gör vårt hus fräscht igen och jag vaknade helt klart på rätt sida. Så idag blir en bra dag.

22 Januari 2013

Datum:2013-01-22 Tid: 20:38:26
Idag tänkte jag berätta fyra saker för er. Det första jag ska berätta för er är att jag inte klagade en enda gång i skolan idag, inte ens i mitt huvud för mig själv. Hade till och med projektarbetsmöte med vår handledare som gick galant utan några bekymmer. Det andra jag ska berätta för er är att jag passade barnen idag och jag utvecklade en ny kärlek till saxar som klipper olika mönster. Det tredje jag ska berätta för er är att jag har städat mitt rum för imorgon kommer äntligen städerskan igen!!! Observera att jag (varning för äckliga konstateranden) för en timme sen hade både rena och använda kläder på golvet från hela förra veckan, och ännu lite till innan dess.. Den fjärde och sista saken jag ska berätta för er är egentligen någonting jag ska visa. Jag har blivit helt förälskad (var inte oroliga, Gustaf vet om min lilla romans och har till och med sagt att det är okej) i en audition från förra året. Jag såg den när den kom ut men de senaste dagarna har jag inte kunnat sluta klicka på play alltså. Så i samband med att jag lägger in den här så skänker jag även en del av mitt hjärta. Men det bjuder jag på.
 

21 Januari 2013

Datum:2013-01-21 Tid: 22:41:43
Varje timme av varje dag. Och jag vet inte ens varför.

20 Januari 2013

Datum:2013-01-20 Tid: 13:09:51
Det här är Pauline. Pauline har haft en väldigt bra helg och just nu håller Paulines pappa på och gör lunch till henne. Igår lagade Pauline sin iPhone vilket hon tyckte var ypperligt skönt men nu är den sönder på ett annat sätt. Biverkningar från operationen probably så nu måste Pauline åka in och fixa den igen... Men trots det är Pauline glad för nu ska hon åka till Mathilda och fika med henne och Barle och idag är det bara 33 dagar kvar till Valdi. Plus att Pauline nu tänker sjunka till en så låg nivå som att prata om vädret för det är förbaskat fint ute idag. Så håll er inte inne - UT OCH NJUT AV SOLEN. Adjö

17 Januari 2013

Datum:2013-01-17 Tid: 21:18:16
Jag har haft en sjukt produktiv dag idag. Jobbade på bra i skolan, passade barn utan några klagomål (förutom att det var förfärligt kallt), lagade middag (hälften iaf) och nu har min bästis precis gått efter att ha pluggat projektarbete i ett par timmar. Så jäkla grymt, känns fantastiskt att vi har kommit igång verkligen!!! Nu ska jag belöna mig själv genom att släppa allt och lägga mig i soffan framför något bra program innan jag kan gå och lägga mig nöjd som tusan över mina prestationer idag. (Vi fick tillbaka en text idag också som gjorde att mitt humör och min dag gick i taket, blev överlycklig. Precis vad jag behövde) Hoppas ni har haft en fin dag, love

Adjö

Datum:2013-01-16 Tid: 19:20:12

tumblr_m90oghyc5v1qi23vmo1_500.jpg

Kan meddela att jag har hunnit med träning idag också. Kan också meddela att jag är för lugn ang allt skolarbete än mitt eget bästa för jag borde ha panik. Men mest av allt kan jag meddela att jag strejkar med min bloggning idag i protest mot att världens underbaraste Denise har slutat skriv-blogga. 


15 Januari 2013

Datum:2013-01-15 Tid: 20:11:23
Alltså jag tror inte att ni förstår hur starstruck jag blev idag. Hade en lång och relativt tråkig dag i skolan så när jag  och Karro dessutom hade varit en sväng i stan och var påväg hem vid 6snåret så låg vår energi på noll, vår trötthet på tio och vår längtan efter mat på typ 100000000000. Så går vi där och vem ser vi på tunnelbanan om inte Claes Malmberg??? Lotta på bråkmakargatans pappa hallåååååå. Det var fett coolt så nu är jag fett cool.

Valentines day

Datum:2013-01-14 Tid: 17:04:29
Men shiiiiiiit det är ju bara en månad kvar till Alla hjärtans dag idag. Älskar den dagen. Och om jag nu får säga vad jag tycker (och det får jag ju eftersom det är min blogg) så tycker jag att det är lite töntigt när folk håller på och kallar den "forever alone day" osv. Bara för att det är alla hjärtans dag behöver väl inte det betyda att det är en dag för alla par. Enligt min mening tycker jag att det lika mycket är en dag för alla vänskaper och familjerelationer. För det är ALLA HJÄRTANS DAG och jag kan iofs inte tala för er men i mitt hjärta finns det plats för fler än bara min pojkvän. Punkt.

14 Januari 2013

Datum:2013-01-14 Tid: 16:56:44
As I said, nu ska jag komma igång med träningen igen. Så jag började idag på riktigt den här gången. Hade en bra dag i skolan faktiskt och sen åkte jag, Vickan och Emma och tränade. Det var skönt att få röra lite på sig och aldrig fel att få umgås lite med polarna. Nu har jag precis skrivit min bedömning av Elles tal, som för övrigt var väldigt bra. Ska ta ett par mackor tror jag och sen är det ridning som står på schemat. Tror Mathilda kommer och kollar också - hoppas hoppas. 

God morgon världen

Datum:2013-01-14 Tid: 07:35:00


Starting tomorrow

Datum:2013-01-13 Tid: 23:36:30

13 Januari 2013

Datum:2013-01-13 Tid: 23:22:08
Jag vill kunna skriva att jag har haft en grym helg. Att jag har hunnit umgås med alla mina bästa vänner och att vi hade det så sjukt kul. Att jag hann med att få lite kvalle-tid med min kärlek. Att jag aldrig har mått bättre och att jag har hunnit träna. Men njaaa inte riktigt. Det kan jag inte skriva. Min helg har varit väldigt tråkig faktiskt, skulle nästan vilja använda ordet extremt tråkig och lite extra tråkig eftersom den kunde ha varit rolig men det var inte på grund av mig som den blev tråkig. Hängde ni med i svängarna?
 
Men idag var bra. Jag fikade med Karin, Linda och Ellie och det var hur kul som helst att träffa de igen!!!!! <3 Och sen fick jag ett par jeans och umgänge med mamma. Och sen pratade jag med nästan alla mina favoriter på diverse kommunikationssätt. Så idag var bra. Men nu är jag APtaggad inför en ny vecka som ska bli brabrabrabra. Postivit it is. Hoppas ni hade en fin helg iallafall!

12 Januari 2012

Datum:2013-01-12 Tid: 14:29:27
Här sitter jag i pyjamas och äter nudlar. Jaa det gör hon. Min morgon har jag spenderat, i min pyjamas, med projektarbete och med att fixa lite tråkigheter på min hårddisk. Min telefon är lite till trasig nu. Japp det är den. Nu ska jag ringa Emma, vi höres. (8 mån utan tandställning igår)

9 Januari 2013

Datum:2013-01-09 Tid: 21:08:53
Senaste bilderna från min tumblr. Idag började jag vid halv tre så jag hann med både ett och annat ärende innan dess. Efter lektionen åkte jag med Emma till Mörby och köpte en ögonfransböjare. Kände att ni behövde veta det. När jag kom hem hungrig som en jag-vet-inte-vad så insåg jag att vi inte hade någon mat hemma så då panikerade jag. Turligt nog för mig så ringde min räddare i nöden precis i rätt stund så jag åkte hem till honom och åt mat. Nu har jag kollat på säsongsstarten av Pretty Little Liars och Cougar Town och ska dricka lite te innan jag går och lägger mig. Imorgon kommer bli en bra dag!!!

In the end of the day its always you

Datum:2013-01-09 Tid: 11:40:08

8 Januari 2012

Datum:2013-01-08 Tid: 21:19:31
Idag har varit en väldigt lång dag. Dock en väldigt bra sådan också. Jag åt frukost med pap imorse och spelade sedan lite mamma och sa åt honom att köra vääääldigt försiktigt upp till Stöten idag för det var en olycka vid bommarna 500 m från mitt hus så jag fick köra en omväg till skolan och dessutom gasa som en jag-vet-inte-vad för att komma upp på ett isigt gupp som jag hade stannat vid på order från poliserna. Till slut kom jag iallafall fram till skolan. Jag har bedrivit min dag med äcklig skolmat, lyssna på tal, lyssna på redovisning och umgås med mina finfina vänner på alla långa håltimmar. Åt massa gott hos Karro med Elle efter skolan och kom hem för en timme sen. Cirkus. Nu har jag skrivit klart naturkunskapen och är nog redo för lite middag och sen ska jag kolla på film tror jag. För imorgon har jag sovmorgon till tjugo över två. Parteey.

VS

Datum:2013-01-06 Tid: 16:34:15
ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHÅHHHÅHHHÅÅHÅHÅHÅHÅHÅ. Och där rök mina pengar, ja.

6 Januari 2012

Datum:2013-01-06 Tid: 16:33:27
Nu sitter jag i köket och dricker te med nytvättat hår, hur skönt som helst. Jag har spenderat dagen med att titta på Tour de Ski, städa mitt rum, ta ut julgranen och hjälpa mamma att ta bort allt julpynt och alla tomtar. Känner mig superduktig, nu är mitt rum renare än på länge. I torsdags åkte vi som sagt skidor hela dagen i Trysil och vi hade jättebra väder så det blev en grym dag med apbra skidåkning. I fredags åkte jag till Lindvallen över dagen och skidade lite med Gustaf, det var supermysigt. Och igår åkte vi hem från Stöten. Jag tror vi kom hem någon gång vid sex-tiden och då packade jag upp och gjorde mig i ordning för sen fick jag träffa mina kära vänner igen!!  Vi började på Treat, testade på Ace innan hälften av oss hamnade på Laroy där jag fick träffa mina bästa killkompisar så det var BRA. Dansade lite till Markoolio innan jag och Karin tog taxi hem någon gång inatt. Det var ett himla bra gäng att komma hem till, mmm.
 

2 Januari 2012

Datum:2013-01-02 Tid: 14:34:47
En enda stor familj. Nu har Olbing åkt hem till Göteborg igen. Vi blir nog kvar till på lördag tror jag om vädret inte blir sämre. Igår köpte jag en ny skidjacka och imorgon ska vi till Trysil och åka, på fredag ska jag nog åka ner till Hundfjället och åka med Gustaf. Idag har det varit sol för första gången på ett bra tag, det var kul. Men jag har suttit på kontoret och pluggat efter lunch, behövdes det med även om det inte var lika kul. Nu ska jag dock knäppa på mig pjäxorna igen och åka någon timme innan det blir för mörkt! Pusshej leverpastej

RSS 2.0